Προκήρυξη "Ορεινοί Αγώνες Λύγγου 2013"

  Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου "Αγία Τριάδα" σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας και την "Ioannina Cycling Team" διοργανώνουν τους "Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2013". Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου. Θα πραγματοποιηθεί στην κυκλική διαδρομή "Λ2"  μήκους 6.550μ και υψομετρικής διαφοράς 229μ, που την χαρακτηρίζει η μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου.

  Θα φιλοξενηθούν οι εξής αγώνες:
1. Ορεινό τρέξιμο (3 γύροι). Συνολική απόσταση 19,5km - Έναρξη 8:30. Προσέλευση 8:00.
2. Ορεινό τρέξιμο Fun (1 γύρος). Συνολική απόσταση 6,550km - Έναρξη 9:15. Προσέλευση 8:45.
3. Διελκυστίνδα - Έναρξη 11:00. Προσέλευση 10:30.
4. Ορεινή ποδηλασία (3 γύροι). Συνολική απόσταση 19,5km - Έναρξη 11:30. Προσέλευση 10:15.
5. Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (19,5km) και ορεινής ποδηλασίας (19,5km), με ενδιάμεσο διάλειμμα. Έναρξη τρεξίματος 8:30. Έναρξη ποδηλασίας 11:30. Συνολική απόσταση 39km.
  Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των αγωνισμάτων θα βρίσκονται στην Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο. Θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού (με νερό, ισοτονικό ρόφημα και ξηρή τροφή). Ο πρώτος στην αφετηρία - τερματισμό και ο δεύτερος στο μέσο περίπου της διαδρομής. Κατά μήκος της "Λ2" θα υπάρχουν σταθμοί ασφάλειας, στελεχωμένοι από εκπαιδευμένους εθελοντές και οχήματα υποστήριξης.
  Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Για τους ποδηλάτες θα είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους και προστατευτικών γαντιών. Για τους δρομείς θα είναι προαιρετική η χρήση υδροδοχείου μέσης και μπατόν πεζοπορίας. Για την κατηγορία Fun δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, αλλά σειρά κατάταξης, δίνοντας την δυνατότητα σε απλούς πεζοπόρους - δρομείς να απολαύσουν την διαδρομή. Η διελκυστίνδα θα  αποτελείται από ομάδες των πέντε ατόμων, οι οποίες θα διαγωνιστούν στο απαιτητικό αυτό αγώνισμα.
  Κάθε αθλητής θα τρέξει με δική του ευθύνη έχοντας υποβάλλει στη γραμματεία, πριν την έναρξη του αγώνα, την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους κηδεμόνες τους.
  Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος, των δυο κατηγοριών, κάτω των 18 και άνω των 18, ανδρών και γυναικών. Στους παραπάνω θα δοθούν τιμητικά μετάλλια και κύπελλα. Στο άθλημα της διελκυστίνδα θα βραβευθεί μόνο η νικήτρια ομάδα.
  Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα στο σάκο.
  Τα σημεία ελέγχου του αγώνα είναι 2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές.
  Μετά τη λήξη του αγώνα θα υπάρξει ελαφρύ γεύμα για τους αθλητές και θα ακολουθήσει πάρτι (καιρού επιτρέποντος).

Το κόστος συμμετοχής κάθε αθλητή: 5 ευρώ.
Το κόστος συμμετοχής κάθε ομάδας διελκυστίνδας: 10 ευρώ.